Duo Mimikry

Duitsland / Germany

2020 – Visual Short Stories

Duo Mimikry laat de pen van het onzichtbare verhalen vertellen door middel van moderne visuele technieken. Ze doen dat met hun typische satirische, ingenieuze en flagrante stijl. Zoals de naam doet vermoeden imiteert Duo Mimikry de groteske zijde van onze maatschappij zoals het romantisch streven van een sullige stalker, een Las Vegas goocheshow die totaal verkeerd afloopt of twee begrafenisondernemers die ijveren voor nieuwe klanten. Met hun perfecte details en zwarte humor is er geen ontkomen aan in hun show. De thema’s van de verhalen zijn vaak parodieën op “normale” situaties met groteske personages, soms enkel voor het plezier, soms met een sterke sociale verwijzing. Hun formele benadering van de thema’s, aangevuld met hun liefde voor uitvergroting en karakterisering, zwarte humor en vooral hun chemie, maken hen tot wat ze zijn: Duo Mimikry!

With their satirical, ingenious and blatant style, Duo Mimikry let the pencil of the invisible tell stories through modern visual techniques. Duo Mimikry, as the name suggests, imitate the grotesque side of our society; such as the romantic endeavors of a nerdy stalker, a Las Vegas magic show gone horribly wrong or two undertakers longing for new ‘customers’. With picture perfect detail and pitchblack humour, in this show there is no holding back. The topics of the stories are often parodies of “normal” situations with grotesque characters, sometimes just for the fun of it, sometimes with a strong social commentary. Added to this formal approach there is also obviously their love for characterization, dark humor and above all their chemistry, which make them what they are: Duo Mimikry!

Website

Categorieën:Uncategorized