Dwaallicht vzw

2020 – Sfeerschepping

Sinds 2013 maakt vzw Dwaallicht ( vroeger vzw Toverspel ) vuurinstallaties en vuurdecoraties op allerlei evenementen in binnen- en buitenland. Eén van hun succes installaties is een meccano van bamboepalen waarmee (in theorie) oneindig veel verschillende ruimtelijke vormen kunnen gemaakt worden, steeds gebaseerd op driehoeken. In elke driehoek past een zeshoekige doek en heel de figuur wordt van binnenuit verlicht met tuinkaarsen. Andere installaties werken op brandhout, houtskool, paraffine of theelichtjes. Zo kunnen ze kleine tot zeer grote locaties decoreren met vuur. Steeds wordt vertrokken vanuit de locatie om het beste resultaat te verkrijgen (op maat). Vzw Dwaallicht is een vrijwilligersorganisatie die regelmatig samenwerkt met plaatselijke artiesten. Ook workshops voor kinderen en jongeren zijn voortaan mogelijk.

Vzw Dwaallicht (previously known as vzw Toverspel), creates fire installations and fire decorations for various events at home and abroad since 2013. One of their successful installations is a meccano made from bamboo poles. Theoretically you can make endless different physical forms. The figures are always based on triangles. In each triangle fits a hexagonal cloth. The whole figure is lighted from the inside with garden candles. Other installations operate on firewood, charcoal, paraffin or candles. That way they can decorate small to very large sites with fire. The organisation always starts from the location to get the best custom made results. Vzw Dwaallicht is a voluntary organization which regularly work together with local artists. From now on the organisaton also offer workshops for children and young people.

Website

Categorieën:Uncategorized