Joshua Monten

Zwitserland / Switzerland

2020 – Romeo, Romeo, Romeo

De dans is een paringsritueel. Vandaag, ten tijde van de online datingssites en van #Me Too, blijft de dans een centrale rol spelen in onze manier van een partner vinden. Deze choreografische productie voor 4 Romeo’s (waarvan één van hen een vrouwelijke Romeo is) onderzoekt microscopisch het fenomeen dans, als spannende, zinderende en persoonlijke manier om het hof te maken. Iedere toeschouwer kan in het vel van Juliette glijden en getuigen van de inspanningen van de dansers die hun schat aan charmes, energie en creativiteit ontplooien om indruk te maken, soms zelfs met het risico om enkel maar wanhopig over te komen. De toeschouwers, gezeten in afgebakende zones en verdeeld rond het podium, met hun reacties en uitdrukkingen zichtbaar voor iedereen, worden personages in de voorstelling waaraan ze deelnemen. De (enkele woorden) gesproken tekst kan gebracht worden in het Engels, Frans of Nederlands… volgens de lokale taal.

The dance is a mating ritual. Today, in times of online dating sites and #Me Too, dancing plays a central role in finding a partner. This choreographic production consists of 4 Romeo’s (one of them is a female Romeo) examining microscopically the phenomenon of dance. Each visitor can slip into the skin of Juliette and witness the efforts of the dancers developping their wealth of charm, energy and creativity to impress. The audience that is sitting around the stage become characters during the show. The spoken text (only a few words) will be braught in the local language like English, French or Dutch…

Website

Categorieën:Uncategorized