Thingumajig Theatre

Engeland / UK

2020 – Ghost Caribou

Reuzengrote verlichte creaturen, deels rendier, deels geest en begeleid door een wilde herder, schuimen een mystieke wereld af na het invallen van de duisternis. Als ze een publiek rondom zich verzameld hebben bakenene ze een ruimte af om hun buitenaardse ceremonie te brengen. Met muziek, zang en schaduwtheater vertellen ze hun verhaal van hun verloren thuis, onmogelijke migraties en sprankels hoop vooraleer ze hun reis verder zetten in hun mooie spookachtige droomwereld van de nacht. Ghost Caribou is een walkact met een show op een vaste plaats. 4 meter grote rendier poppen met lantaarns en een herder spelen op hun weg in de straat. Ze hebben interactie met het publiek. Dan stoppen ze en spelen een voorstelling van 15 minuten met muziek, beweging en schaduwspel, om dan weer verder te trekken.

In Thingumajig Theatre’s (UK) Ghost Caribou, giant illuminated creatures, part caribou, part spirit, roam a mystical world after dark, accompanied by a wild herdsperson. As they gather a crowd, they clear a space to perform their other-wordly ceremony. With music, song and shadow puppets they tell stories of lost homes, impossible migrations and seeds of hope before continuing the journey into their hauntingly beautiful dream-world of the night. Ghost Caribou is a walkabout act with a static show where two 4 metre tall caribou lantern puppets and a caribou herder and her wheeled cart are performed in the street or festival along a designated route agreed between booker and Thingumajig Theatre. 3 people are involved in the performance. The caribou interact with audience and then stop and perform a 15-minute static show which involves music (live and recorded), movement and a shadow puppet play before they continue their promenade.

Website

Categorieën:Uncategorized