Andrea Cerrato Roue Cyr

Italië/Italy

2021 – Borderline

Borderline is een hedendaagse circusvoorstelling waarbij het cyrwiel centraal staat. Andrea Cerrato stelt het concept van werkelijkheid in vraag. De realiteit wordt vaak waargenomen als iets tastbaars, omschreven en gedefinieerd door onze zintuigen. Maar er is ook iets buiten deze grenzen.
Een buitenaards persoon moet zichzelf onder ogen zien en zichzelf verkennen. Het landschap wordt gevormd door twee cirkels. De cirkels brengen het onderbewuste in beeld. De uitgestotene gaat op zoek naar kennis door zijn grenzen te overstijgen en de steeds veranderende uitdagingen van de cirkels aan te gaan. Risico en broosheid vormen een gevaarlijke fragiele omgeving. Deze onzekerheid fungeert als een schakel tussen de artiest en het publiek. De voorstelling is een mix van theater en dans (hiphop, hedendaags, acrodance). Op die manier worden de circuskunsten
een echt communicatiemiddel. Muziek speelt een fundamentele rol in de voorstelling.

Borderline is a contemporary circus show, where the Roue Cyr physical theater and acrodance are the elements used to tell the journey that the protagonist undertakes on the concept of reality. A reality perceived as something tangible circumscribed and defined by our senses. But there is something beyond these boundaries, and our senses can perceive it.
“A space castaway” is forced to come to terms with himself and explore the meanders of his being, inhabiting an abstract landscape composed exclusively of two circles. During the course of the show, these circles create different images and suggestions reflecting the complex and profound universe of the subconscious. The castaway thus embarks on the journey towards knowledge, overcoming his own limits and the challenges proposed by the structure that keeps changing. In this way the show is always genuine and authentic, where risk and precariousness act as a link between the artist and the audience.

Website

Categorieën:Uncategorized