Bert Berg

België/Belgium

2021 – A sensitive Case

Een project dat de kunst van het manipuleren en beeldhouwen van muizenvallen mengt, met handbalanceren, dans, spelletjes en meer. Deze show bevat meer dan 300 muis- en rattenvallen, handstanden, strakke behuizingen, dans. Het is een verkenning die de kunstenaar provoceert en beperkt in zijn eigen spel. Het publiek neemt deel aan het omsluiten van het podium door een barrière op te zetten gemaakt van hun eigen schoenen voordat de wereld zich voor hen ontvouwt.
Beetje bij beetje zien we hoe deze hele wereld perfect tot de lengte van de mens vuist op het podium terwijl de show doorgaat en wat hij van plan is, wordt onthuld. De één uur durende opstelling van deze architectuur van vallen staat open voor iedereen om van dit universum te genieten (dit kan worden gezien als een live opgebouwde voorstelling). In Ieper brengt hij de avant-première van deze voorstelling.

A project mixing the arts of manipulating & sculpting mousetraps, with hand balancing, dance, games and others. This show contains over 300 mouse- and rattraps, handstands, tight enclosures, dance and lots of precisely places architectures. It is an exploration that provokes and limits the artist in his own game. The audience participates in enclosing the stage by setting up a barrier made out of their own shoes before the world unfolds in front of them. Bit by bit we see how
this whole world fist perfectly to the lengths of the human on stage as the show continues what he’s planning is revealed. The one hour set-up of this architecture of traps is open for everyone to enjoy as a first taste of this universe (this can be seen as a live building performance). After this ‘zen garden’ is installed the show goes on a search through this precisely set-up world to uncover what hides inside. In Ieper he brings the preview of this performance.

Website

Categorieën:Uncategorized