Cie des chaussons rouges

België/Belgium

2021 – Nadir

Trouw aan de stijl van Cie des Chaussons Rouges, is Nadir een choreografische show op de koord, zonder woorden. Een grillige en schokkerige mars, op punt gezet met beelden en spelletjes i.v.m. het beoefenen van tegengewicht, met als rode draad enkel het wederzijds vertrouwen in elkaar.
De show nodigt uit om de verticale ruimte onder het touw, verbonden met de ruimte erboven te verkennen. De koorddansers creëren vormen en beelden, soms vinden ze elkaar op een veranderd startpunt, soms passeren ze de obstakels elk op zichzelf. Soms vinden ze elkaar toevallig op dezelfde weg. Dan ontstaat een synergie. De kabel, 5 meter hoog, wordt een plaats om te leven, de structuur die de kabel ondersteunt wordt een beeldhouwwerk. Daartussenin bewegen de koorddansers en onderzoeken ze verschillende manieren van poseren, vasthouden, voorover leunen, nestelen…

Faithful to the style of the Cie des Chaussons Rouges, Nadir is a choreographic show on the wire, an erratic and jerky march, punctuated by images and counterbalance games, with as life line only mutual trust. The show invites the exploration of the vertical space below the wire connected with the space above. The tightrope walkers in Nadir are perched on one end of the cable. With the help of their balance pole and their body, they create shapes, images, sometimes they find themselves at a changed starting point. Sometimes the three characters cross the obstacles on their own, sometimes it happens by chance that they find themselves on the same road, and synergies arise. The wire, 5 m high, becomes a place to live, the structure that supports it a sculpture, a perch. The tightrope walkers evolve in the middle of these games of lines where they explore different ways of posing, leaning or nesting. The invisible dream takes shape and brings the spectators into a perched universe, suspended in time, which comes to life above their heads…

Website

Categorieën:Uncategorized