Cie Sans Soucis vzw – Marth De Kinder

België/Belgium

2021 – Dismorphed

‘Body Dismorphic Disorder’, een syndroom dat wordt omschreven als ‘een stoornis van de lichaamsbeweging waarbij de patiënt een afwijkend beeld heeft van zijn lichaam’. Gebaseerd op deze stoornis ontwikkelde Marth een bewegingstaal op de trapeze en creëerde ze ‘Dismorphed’. Als je lichaam het overneemt, wat wil het dan vertellen? Wanneer je lichaam niet meer aanvoelt als het jouwe, het niet meer beweegt zoals je denkt, niet meer past zoals je wil, breek je dan los uit je eigen huid of vervorm je het terug naar hoe het eerder was? Welke neemt over: de binnen- of buitenkant? Dismorphed is een act gemaakt voor een intieme setting. 1 artiest in een cirkel, het publiek staat op drie meter van de trapeze, 360 graden. Alles is zichtbaar, niets kan worden verborgen. Een verwrongen lichaam, vermoeide ademhaling.

Body Dismorphic Disorder is a syndrom know as a disorder where the bodymovement is differtent from the body image. Based on the disorder, Marth develops a language on the trapeze and creates the performance ‘Dismorphed’. What does it mean when your body takes over? When your body doens’t feel like yours anymore and it doesn’t move like you want?
Will you break out of your own skin or will you transform into how it was before? Which side of your body will take over?
The inner or outer side? Dismorphed is an act performed in an intimed setting. The audiance watches from a distance of 3 metres away from the trapeze. The trapeze is located inside a circle where one single artist will perform.

Website

Categorieën:Uncategorized