Den Draad

België/Belgium

2021 – Playscape

Textielkunstenares Cathy Bertel staat al langer bekend om haar enorme ‘playscapes’ uit gehaakt touw en opblaasballen. Ballen blijven de rode draad. Maar Den Draad gaat nu de sprookjesachtige tour op met een kraakverse speelimpuls: Mysterieuze (gehaakte) torens waarin iedereen zijn eigen rol kan kiezen: Ben je een smachtende jonkvrouw? Een reddende ridder? Of een boze stiefmoeder? Een snuifje romantiek, mysterie en gevaar…. Grimm met een haaknaald dus. Den Draad deed met The Wild Rapunzel een try out tijdens het circusfestival PERPLX 2019 in Marke, waar het door jong en oud warm werd onthaald. Op basis van deze ervaringen haakt Den Draad nu de puntjes op de i. …. tot een speelsculptuur om u tegen te zeggen.

Textile artist Cathy Bertel has long been known for her enormous “playscapes” made of crocheted rope and inflatable balls. Balls remain the common thread. But The Wire is now going on the fairytale tour with a brand-new play impulse: Mysterious (crocheted) towers in which everyone can choose their own role: Are you a yearning maiden? A saving knight? Or an angry stepmother? A pinch of romance, mystery and danger…. Grimm with a crochet hook. Den Wire did a try out with The Wild Rapunzel during the circus festival PERPLX 2019 in Marke, where it was warmly welcomed by young and old.

Website

Categorieën:Uncategorized