Hutsun + Ortzi

Spanje/Spain

2021 – Urbasa

De txalaparta (muziekinstrument) en de mist omlijsten een berg die de natuur ademt, die rust ademt. Maar dit zal worden veranderd door een bezoeker die deze omgeving met geweld en technologie zal doorbreken. Het Urbasa-gebergte, gelegen in het noordwesten van Navarra, vertegenwoordigt een fysieke en klimatologische grens, die lange tijd een punt van vereniging is tussen mens en natuur. Tegenwoordig leven we in een wereld van industriële consumptie van onevenredige afmetingen die een onevenwichtigheid op onze planeet hebben veroorzaakt, als gevolg van de massale ontbossing van onze bossen en het enorme industriële afval dat wordt gegenereerd door het gebrek aan empathie van de mens voor ons ecosysteem. “Urbasa” wil een bijdrage leveren aan deze zaak en proberen het publiek bewust te maken van de problemen die het ons vandaag veroorzaakt en dat als we in deze richting doorgaan, de schade onherstelbaar zal zijn … Het is tijd om te HANDELEN.

The txalaparta (musical instrument) and the fog frames a mountain that breathes nature, that breathes calm. But this will be altered by a visitor who will break this environment through force and technology. The Urbasa mountain range, located in the northwest of Navarra, represents a physical and climatic frontier, which for a long time has been a point of union between people and nature. Today we live in a world of industrial consumption of disproportionate dimensions that have caused an imbalance on our planet, due to the massive deforestation of our forests and the enormous industrial waste generated by the lack of empathy of the human being towards our ecosystem. “Urbasa” wants to contribute with this cause, and try to make the audience aware of the problems that it is causing us today and that if we continue in this direction the damage will be irreparable… It is time to ACT.

Website

Categorieën:Uncategorized