Joshua Monten

Zwitserland/Switzerland

2021 – Romeo, Romeo, Romeo

De dans is een paringsritueel. Vandaag, ten tijde van de online datingsites en van #MeToo, blijft de dans een centrale rol spelen in onze manier van een partner vinden. Deze choreografische productie voor 4 Romeo’s (waarvan één van hen een vrouwelijke Romeo is) onderzoekt microscopisch het fenomeen dans, als spannende, zinderende en persoonlijke manier om het hof te maken. Iedere toeschouwer kan in het vel van Juliette glijden en getuigen van de inspanningen van de dansers die hun schat aan charmes, energie en creativiteit ontplooien om indruk te maken, soms zelfs met het risico om enkel maar wanhopig over te komen. De toeschouwers, gezeten in afgebakende zones en verdeeld rond het podium, met hun reacties en uitdrukkingen zichtbaar voor iedereen, worden personages in de voorstelling waaraan ze deelnemen. De (enkele woorden) gesproken tekst kan gebracht worden in het Engels, Frans of Nederlands… volgens de lokale taal.

Dance is a mating ritual. Even today in the age of Tinder, Grindr, online dating and #Me Too, dance continues to play a central role in how many of us find a mate. This dance production for four Romeos (one of whom is performed by a woman) explores the idea of dance as a thrillingly up close and personal form of courtship. Each spectator can slip into the role of Juliet and witness the dancers’ struggles to impress — with their artistry, charm, athleticism, slick moves and at times nothing more than naked desperation. The audience sits and stands in a circle around the performance space. Their reactions and interactions are visible to all, thus the audience becomes characters in the very performance they are witnessing. The spoken text (only a few words) will be braught in the local language like English, French or Dutch…

Website

Categorieën:Uncategorized