Teatr KTO (The KTO Theatre)

Polen/Poland

2021 – Peregrinus (standard or mobile version)

Dit is de manier hoe de wereld eindigt Niet met een knal, maar met gejammer… (T.S. Eliot)
Peregrinus is een verbazingwekkende theatershow die geïnspireerd is op poëtisch werk van T.S.Eliot. De show symboliseert een doodgewone dag uit het leven van iemand. De voorstelling is erg visueel en de choreografie is bijzonder aantrekkelijk. Tegelijkertijd worden ook de valstrikken van de hedendaagse wereld blootgelegd. Komt een eind aan de kracht van Peregrinus? Of vallen we ten prooi? De voorstelling is al aan z’n vijfde seizoen toe.

De productie werd maar liefst vertoond op meer dan 50 festivals over de hele wereld. De belangrijkste zijn de volgende: The Theatre Olympics (Saint Petersburg, 2019), FiraTàrrega (2018), Chalon dans la rue (2018), À nous la rue ! (Montreal, 2017), The Sziget Festival (Budapest, 2017), The Sibiu International Theatre Festival (2017), The Seoul Street Arts Festival (2016), The Tbilisi International Theatre Festival (2016), The New York International Fringe (2016) en The Greenwich & Docklands International Festival (London, 2016).


This is the way the world ends Not with a bang but a whimper… (T. S. Eliot)
A wandering theatre show inspired by poetic works of T.S. Eliot depicts a single day in the life of a contemporary everyman. In an appealing visual form, with attractive choreography and grotesque mode of presentation taken with a pinch of salt, it severely exposes the traps of contemporary world, in which many of us fall unreflectively losing the distinctiveness of our souls. Does the collective possession of the Peregrinuses have an end? In this journey do we fall prey to the dybbuks or do we become them?


In the five seasons since its premiere the production has been presented around the world, attending over 50 festivals. These are the most important: The Theatre Olympics (Saint Petersburg, 2019), FiraTàrrega (2018), Chalon dans la rue (2018), À nous la rue ! (Montreal, 2017), The Sziget Festival (Budapest, 2017), The Sibiu International Theatre Festival (2017), The Seoul Street Arts Festival (2016), The Tbilisi International Theatre Festival (2016), The New York International Fringe (2016) en The Greenwich & Docklands International Festival (London, 2016).

Website

Categorieën:Uncategorized