Cia LA TAL

Spanje/Spain

2022 – Carilló

Ding, dong, ding, dong…de toestellen beginnen te bewegen… Tictac, tic-tac… het is tijd! Knechten en clowns vullen het podium. Ruzies en hartstochten worden uitgevochten. Van binnenin de klok verschijnt magie en overspoelt alles: de fysieke maar ook de mentale ruimte! De spelers lijken Zwitserse horlogemakers die te voorschijn komen uit de klok, dansen en de wereld van de clownerie bezoeken. Passie, liefde, jaloersheid… wat zal er winnen? De machine-achtige bewegingen van de acteurs maken hen tijdloos. Door de structuur van de “Carillo” ontstaat er een visuele rijkdom. Je raakt gefascineerd door de grootte, de kleuren en het complexe functioneren van de klok. Tijdens avondvoorstellingen dompelen de lichten van de Carillo de toestellen en het podium in warme kleuren. De geluiden worden live gebracht door een technieker, die zo extra kracht brengt in de voorstelling.

In 2002, the theatre company LA TAL decided to re-launch a unique show (previously called HORA KRONOBIS) by using a central element of the previous scenography: the machinery of a huge clock. In it, the boundaries of mime are thoroughly tested, with a singular interpretation of this theatrical technique. Ding, dong, ding, dong…rings the jingle bell’s music, the gears start moving…Tic-tac, tic-tac…It’s time! Knights and the clowns fill the stage where quarrels and passions are mixed. From inside the clock, magic appears and floods everything: physical space but also a mental space. The duration of the entire show without break is 45 min. A watchmaker appears to move the hands of the clock to signal the switch between the 4 scenes of the play. They can also offer shorter shows of 10-20 or 30min long.

Website

Categorieën:Uncategorized