Cie des Chaussons Rouges

België/Belgium

2022 – Contemplations (Forteresse)

Met het project “Contemplations” biedt Cie des Chaussons Rouges koorddansvoorstellingen op ongewone plaatsen, in samenwerking met gastartiesten uit andere kunsten dan het circus. In Ieper vestigt het zich in de wallen. Ooit het toneel van hevige gevechten en vandaag een oase van natuur en biodiversiteit. De performance “Fortress”, ter plaatse gecreëerd voor het festival, stelt de rol van muren en barrières in vraag. Beschermt of omsluit een fort?
De kunstenaars dwarsbomen de muur, sluipen op ontoegankelijke plaatsen en nemen kruispunten. Ze onthullen doorgangen en openen deuren naar andere mogelijkheden. De performances van “Contemplations” zijn het ontstaan van een intieme dialoog tussen de kunstenaars en de plaats waar de draad is geïnstalleerd. Ze zijn elke keer uniek.

Op de koord: Audrey Bossuyt en Marta Lodoli
Saxofoon en electronica: Toine Thys
Scenografie: Pierre Nouneberg enTreesign s.p.r.l.
Installatie: Natacha Brion
Kostuums: Marta Lodoli

With the “Contemplations” project, the Cie des Chaussons Rouges offers tightrope walker performances in unusual places, in collaboration with guest artists from other arts than the circus. In Ypres, the company sets up in the ramparts. Once the site of violent battles and today a haven of nature and biodiversity. The “Fortress” performance questions the role of walls and barriers. Does a fortress protect or enclose? The artists thwart the wall, sneak into inaccessible places and take cross roads. They reveal passages and open doors to other possibilities.
The performances of “Contemplations” are the emergence of an intimate dialogue between the artists and the place where the thread is installed. They are unique each time.

On the wire: Audrey Bossuyt and Marta Lodoli
Saxophone and electronics: Toine Thys
Scenography: Pierre Nouneberg and Treesign s.p.r.l.
Installation: Natacha Brion
Costumes: Marta Lodoli

Website

Categorieën:Uncategorized