Double Take – Cinematic Circus

2022 – Jump Cut

Een show die innovatieve scenografie combineert met acrobatie en cinematografie. Een waargebeurd verhaal verteld met een sofatrampoline, een acrobatische trein en een rookspuwende draak. Jump Cut is een circusshow die Amerikaanse fantasie vermengt met Frans surrealisme in een intrigerende, komische en suggestieve mashup. Summer en Raphael lijken hun dagelijks leven te leiden net als elk ander stel. Ze luisteren naar muziek, drinken koffie, worden dronken, springen op de bank, hangen aan de lamp, kijken tv… Tot ze op een dag een telefoontje krijgen dat hun leven verandert voor altijd. Een show die een poëtisch perspectief biedt op hoe een paar omgaat met verdriet en depressie en hoe ze vechten om de hoop terug te winnen. Een show gebouwd met 4 scènes, elk gekenmerkt door een bepaalde emotie, een fysiek onderzoek, een muziekkleur en een kostuumontwerp. Door bankacrobatiek, trampoline, chinese paal, luchthoepel, hand-to-hand en acrobatiek op een elektrische trein te combi-neren, zijn ze in staat een eigen acrobatische taal te creëren.

A show blending innovative scenography with acrobatics and cinematography. A true story told with a sofa trampoline, an acrobatic train and a smoke breathing dragon. Jump Cut is a circus show that mixes American fantasy with French surrealism in an intriguing, comical and evocative mashup. Summer and Raphael seem to be living their daily lives just like any other couple. They listen to music, drink coffee, get drunk, jump on the couch, hang from the lamp, watch TV… Until one day they receive a phone call that changes their lives forever. A show that delivers a poetic perspective on how one couple deals with grief and depression and how they fight to reclaim hope. Jump Cut is a show built with 4 scenes. Each of them is characterized by a particular emotion, a physical research, a music color and a costume design. Combining sofa acrobatics, trampoline, chinese pole, aerial hoop, hand-to-hand, and acrobatics on an electric train, the duo were able to create an acrobatic language of their own.

Website

Categorieën:Uncategorized