Exoot

Nederland/The Netherlands

2022 – Animaltroniek: Air

Een gelaagde audio-visuele installatie; radiografisch aangestuurd, met als basis eenvoudige herkenbare houten 3D puzzels. Een vorm, waarbij robotica, mechanica en elektronica op een transparante manier samensmelten en er een ‘aaibaar’ wezen ontstaat met een eigen persoonlijkheid. De installatie gaat een interactie aan met het publiek. Middels drie objecten onderzoekt EXOOT elektronische inventiviteit en zoekt de grenzen van mechanica op. Ze plaatsen dit project op twee manieren in de publieke ruimte; een vaste hangende variant: AIR en een
mobiele versie tussen het publiek: ON WHEELS.

AIR is an installation of three floating objects in a steel construction, radio-controlled, in which robotics, mechanics and electronics are fused in a transparent way and a ‘cuddly’ creature with its own personality comes into being. The installation interacts with the public. The objects move up and down, follow the spectator and interact. This is coloured with an audio layer from a self-developed musical
instrument.

Website

Categorieën:Uncategorized