Itinerània

Spanje/Spain

2022 – El laberinto del cuco

“The Cuckoo’s Labyrinth” is een hybride van twee artistieke disciplines: interactieve installatiekunst en stripboekillustratie. Het is een ervaringsgerichte, frisse en boeiende manier om om te gaan met het verstrijken van de tijd. Het doel is om de vermiste koekoek te vinden wiens lied elke passage markeert. Itinerània en striptekenaar Max hebben een strip op groot formaat gemaakt, getekend op de muren van een labyrint, die spelers kunnen lezen terwijl ze verdwalen in het doolhof. Net als een gesplitst verhalenboek verandert dit verhaal op basis van de beslissingen van de speler, gemaakt op elk van de kruispunten van het labyrint. The Cuckcoo’s Labyrinth nodigt uit tot het gezamenlijk lezen en uitwisselen van de varianten van de plot die door elk gelezen worden. Het kunstwerk komt tot leven door de interactie van het publiek.

“The Cuckoo’s Labyrinth” is a hybrid of two artistic disciplines: interactive installation art and comic-book illustration. It’s an experiential, fresh and engaging way to address the relentless, yet unpredictable passage of time. The objective is to find the missing cuckoo whose song marks each passing hour and without whom, time is temporarily rendered out of order. Itinerània and the comic book artist Max have created a largeformat comic, drawn onto the walls of a labyrinth, that players get to read as they get lost in the maze. Much like a bifurcated story book this story changes according to player’s decisions, made at each one of the labyrinth’s crossroads. The Cuckcoo’s Labyrinth invites the shared reading and the exchange of the variants of the plot read by each one. The work of art comes alive thanks to the public’s interaction with it.

Website

Categorieën:Uncategorized