Mireia Miracle

Spanje/Spain

2022 – Rojo

Een clown komt tevoorschijn uit een koffer en verandert haar publiek in haar familie. Ze scheidt zich van haar, beladen met illusies en vol met dingen maar zijn reis wordt onderbroken door een obstakel: een grens. Deze limiet zal hem in staat stellen om op verschillende manieren te spelen, dansen en onder ogen te zien wat hem onderweg zal overkomen. Eindelijk zal ze haar doel bereiken: Vrijheid. ROJO is een eerbetoon aan de hedendaagse clown, het roept stille cinema op met de thema’s en methodes van Charles Chaplin, gecomponeerd door een mengeling van komedie en menselijkheid. Het is een visuele poëzie die alle doelgroepen ontroert.

ROJO is a clownshow, interaction with the public, dance and humor, created, directed and performed by the clown Mireia Miracle. In addition to being a show for all audiences, it is committed to a universal language without words, since ROJO wants to reach all types of audiences regardless of their nationality, culture, age, gender or social situation. That is why ROJO moves through such diverse circuits:from theater, dance, circus and urban intervention festivals to associations, schools, institutesand any type of institution or act that addresses the current theme of the exodus. RED is undoubtedly a tribute to the contemporary clown, reminiscent of silent films and the theme and manner of Charles Chaplin, who was and is a mixture of comedy and humanity and that the public, conscious or not, remembers and enjoys.

Website

Categorieën:Uncategorized