Piero Massimo Macchini – Dolly Bomba

Italië/Italy

2022 – Fuori Porta

“FUORI PORTA – Een reis naar de grenzen van de realiteit.” Wat gebeurt er als een clown een deur als geschenk krijgt en deze deur een stuk speelgoed wordt dat opengaat met de sleutel van de verbeelding? FUORI PORTA is een show met pantomime, muziek, improvisatie en fantasie en is een reflectie op de zichtbare en onzichtbare deuren die we geopend en gesloten hebben in ons leven. Een show die op een verstandige manier de mime-techniek combineert met komische dramaturgie. Het lichaam is een sterk middel voor communicatie met het publiek, dat erdoor gehypnotiseerd is en actief participeert. De toeschouwers gaan gemakkelijk in op de vragen van de witgekleurde clown die niet in staat is om alleen het gewicht van dit onverwacht geschenk te dragen. Zijn levendige ogen kijken de toeschouwers aan en vatten hen door een onzichtbare band te creëren in ongeprogrammeerde, absoluut geïmproviseerde situaties die ontstaan uit de input van het publiek.

FUORI-PORTA is a show of pantomime, music, improvisation and fantasy that will reflect on the visible and invisible doors that we have opened and closed in our lives. A show that cleverly combines the mimic technique with comic dramaturgy. Both in the street theatre version and the stage show. Pantomime is a theatrical representation abandoned for its difficulty and bareness, where action and narrative are entrusted to gesture, body movements, and where facial expression is very powerful. The body is a strong tool for communicating with the public who is hypnotised by it, actively participating in the requests of a white coloured clown that could not bare the weight of such an unexpected gift all by himself. His lively eyes look for the spectator and capture him by creating an invisible wire in unprogrammed, absolutely improvised situations that arise from the ever-diverse audience inputs. The finale that sees the main actor, the festival manager and a little girl or boy from the audience in an evocative fairy-tale atmosphere.

Website

Categorieën:Uncategorized