Cie Jusqu’ici tout va bien

Frankrijk/France

2023 – Mascotte

Tedere, lachwekkende fictie over een mascottekostuum en de man erin. Een stadionmascotte, een café of pretparkicoon: we hebben allemaal wel eens een mascotte gezien met een ijzige glimlach die rondwaggelt tot grote vreugde van de kinderen. Maar wat zit er achter de knuffels, het gezwaai en de kitscherige choreografie van de mens die de mascotte moet animeren?
Wie is de persoon die daarbinnen zit? Kom en ontmoet het wezen dat zich verbergt in schuimrubber.
“Mascotte” stelt een ontmoeting voor die nooit plaatsvindt: die van het publiek en de anonieme persoon onder de vermomming. Bij “mascotte” verdwijnt het individu, het is de mens die uit de liveshow verdwijnt.
De huid is bedekt, de stem is gedempt, de identiteit is verborgen. Toch is er iemand binnen.
Degene die we ontdekken wil zijn lichaam terugwinnen, zijn identiteit opeisen en ontsnappen aan het universum waarin hij de hele dag is ondergedompeld.

Tender, hilarious fiction about a mascot costume and the man inside. A stadium mascot, a pub or amusement park icon: we have all seen a mascot with an icy smile waddling around to the delight of children. But behind the hugs, hand-waving and kitschy choreography, what is left of the human whose job it is to animate the mascot? Who is the person inside?
Come and meet the individual who hides inside the foam creature.
“Mascotte” presents a meeting that never takes place: that of the public and the anonymous person under the costume. With the mascot, it is the individual who disappears, it is the human who disappears from the live performance.
The skin is covered, the voice is muffled, the identity is hidden. Yet there is someone inside.
The one we discover wants to regain his body, to claim his identity and to escape from the universe in which he is immersed all day long: a universe that seems to have absorbed everything.

Website

Categorieën:Uncategorized