Lyapunov

België/Belgium

2023 – Sky Explorer

Sky Explorer vertelt over de reis van iemand die zijn dierbaren achterlaat om zijn dromen te vervullen.
Dromen over het verkennen van avontuurlijke paden door een onbekend luchtruim. Het verhaal wordt verteld aan de hand van live muziek en een uitzonderlijk uniek in huis ontwikkeld instrument de ‘Skyolin’, het hersenkind van een muzikant en een koorddanser. Sky Explorer kreeg vorm tijdens 2022 en combineert twee nieuwe concepten:
(1) ‘Skyline’ waarbij we de skyline van steden tijdelijk hertekenen door middel van gigantische highlines over de stad tussen iconische hoge punten.
En (2) de ‘Skyolin’, ons zelf ontworpen en zelfgemaakt viersnarig instrument waarvan een gedeelte van de snaren tientallen tot 100den meters lang kunnen zijn. Deze worden naar de top van gebouwen, bomen of hoog over het publiek gespannen. Visuele en auditieve kunst die past bij de grootsheid van een gigahighline.

Sky Explorer is about the journey of someone who leaves his loved ones behind to fulfill his dreams.
Dreams of exploring adventurous paths through unknown skies. The story is told through live music and an exceptionally unique in house developed instrument the “Skyolin,” the brain child of a musician and a tightrope walker.
Sky Explorer took shape during 2022 and combines two new concepts:
(1) ‘Skyline’ where we temporarily redraw the skyline of cities through giant highlines across the city between iconic high points.
And (2) the ‘Skyolin,’ our self-designed and homemade four-string instrument, some of whose strings can be tens to 100s of meters long. These are stretched to the top of buildings, trees or high overthe audience.
Visual and aural art to match the grandeur of a gigahighline.

Website

Categorieën:Uncategorized