Maraña

Duitsland/Germany

2023 – Maraña Organismo

Maraña (Spaans voor “geknoopt”) beschrijft een organisme dat uitsluitend bestaat uit wol, draad en garen in de vorm van een multidimensionaal patchworkweefsel. Tussen installatie, fysiek theater, poppentheater, dans en luchtchoreografie maken de performers deel uit van dit organisme en brengen ze er leven en beweging in. Het strekt zich horizontaal, verticaal en driedimensionaal uit en neemt de toeschouwer mee in een organische ervaring van kleur, licht en ruimte.
ORGANISMO is een werkproces dat de herinnering belichaamt aan hoe gemeenschap en samenwerking van individuen kunnen leiden tot de ontwikkeling van een nieuwe samenleving. De symbiose tussen het podiumontwerp en de performers weerspiegelt de verbinding van een gemeenschap en samenwerking die zo lang heeft ontbroken tijdens de lockdown.
Het collectieve momentum met een multicultureel muzikaal team brengt een kunstinstallatie van draad en wol tot leven op een multidimensionale en interdisciplinaire manier die een unieke ruimtelijke en zintuiglijke ervaring creëert voor de toeschouwers.

Maraña (Spanish for “knotted”) describes an organism consisting solely of wool, thread and yarn in the form of a multidimensional patchwork weave. Between installation, physical theater, puppet theater, dance and aerial choreography, the performers become part of this organism, bringing life and movement to it.
It stretches horizontally, vertically and three-dimensionally, taking the viewer into an organic, haptic experience of color, light and space. ORGANISMO is a work process embodying the memory of how community and collaboration of individuals can lead to the development of a new society. The symbiosis between the stage design and the performers reflects the connection of a community and cooperation that has been missing for so long during lockdown.
The collective momentum wIth a multicultural musical team brings an art installation made of thread and wool to life in a multidimensional and interdisciplinary way creating a unique spatial and sensorial experience for spectators.

Website

Categorieën:Uncategorized