Schim

België/Belgium

2023 – Schim

SCHiM speelt niet-Gangbare na-Ethnische Instant Cosmotronica, manipuleert klanken, weeft freelektronischeorganisch evoluerende klanktapijten met een inspirerende mix van oudere en recentere toestellen, etnische en experimentele instrumenten, sampling, looping en ongebreidelde improvisatie. Hun eenmalige composities vormen als vanzelf beeldrijke scènes die zich afspelen voor het geestesoog van de fantasievolle luisteraar. Filmisch, sferisch, rauw.
SCHiM maakt albums ( schim.bandcamp.com ) en soundtracks, speelt live en werkt ook samen met dansers, schrijvers, licht-, film/video-, grafische- en installatie- kunstenaars.

Ditmaal, tijdens De Gevleugelde Stad Ieper, leent de muziekgroep haar unieke kosmotronische klankenpallet aan de sfeervolle lichtinstallaties van Vzw Dwaallicht.

SCHiM plays non-Ethnic post-Ethnic Instant Cosmotronica, manipulating sounds, weaving freelectronic organically evolving tapestries of sound with an inspiring mix of older and more recent devices, ethnic and experimental instruments, sampling, looping and unbridled improvisation.Their one-off compositions naturally form picture-rich scenes that play out before the imaginative listener’s mind’s eye. Cinematic, spherical, raw. SCHiM makes albums ( schim.bandcamp.com ) and soundtracks,plays live and also collaborates with dancers, writers, light, film/video, graphic and installation artists.

This time, during De Gevleugelde Stad Ieper (City of Wings Ypres), the music group lends its unique cosmotronic sound palette to the atmospheric light installations of Vzw Dwaallicht.

Website

Categorieën:Uncategorized