Cie Scratch

2018 – Split

Het is het verhaal van een muur, die verdeelt, die verdedigt, die stoort, en van een publiek dat in twee gesplitst is. In het begin maak je een keuze, kies je uw kamp… Misschien zie je 6 jongleurs, ballen en velcro. Maar je zal dan misschien ook een akrobaathond en een groot verjaardagsfeest missen… In elk geval kies je er openlijk voor om aan een ninja-aanval en aan een viering voor de val van de laatste mammoeten deel te nemen.

 

Cie Scratch (B) zoek zijn naar de logica van de ontmoeting van deze zeven personen riskeren we wel lang te zoeken!
Een punt van overeenkomst hebben ze niet maar het is onmogelijk die 7 uit elkaar te halen. 7 droombeelden van jongleren, kunst en cultuur, 7 straffe persoonlijkheden die uit verschillende gewesten van hun moederland komen: het surrealistische België. Hartstochtelijke verdedigers van onzin en van onevenredigheid. Strijders tegen de monotonie van elke dagelijkse routine.
Destijds zou de heraut geen woorden gevonden hebben om de weldaden van deze kwakzalvers te verheerlijken.
Overal waar ze komen, houden ze er van er te staan. Omdat ze dat leuk vinden, omdat dat leuk gevonden wordt. En omdat jullie dat leuk zullen vinden!

Cie Scratch

English:

If we are looking for the logic of the encounter of these seven persons we risk to search for a long time! They don’t have a point of agreement but it is impossible to get these seven separated. 7 visions of juggling, art and culture, 7 incredible personalities from different regions of their homeland: the surreal Belgium. Passionate supporters of nonsense and disproportionality. Fighters against the monotony of every day routine. At the time, the herald would not have found words to extol the benefits of these quacks. 
Everywhere they go, they enjoy performing. Because they like it. And because you will like it!

Cie Scratch


Vorige Edities

2017 – T.N.T.

Een show voor elk publiek met als enig decor blokjes en spulletjes in een oude graanzolder gevonden, met als enige grens hun verbeeldingskracht.
Vijf jongleurs – streetwear en sportschoenen – spelen zowel als Trifonius Zonnebloem en zowel als een boysband met hun gescratcht kegels.
T.N.T een echt plezier met burleske en stomme choreografie. Op het einde van 3 challenges zullen de protagonisten alles letterlijk in vuur en vlam zetten.

Geënsceneerd door Bram Dobbelaere, T.N.T is een grappig universele jongleershow met dynamiet.

English:

T.N.T

A show for all audience that only uses cubes and some things found in an old granary, with limit their own imagination.
Five jugglers – streetwear and sneakers. They play as Trifonius Sunflower and as a boysband with their cones.
T.N.T, a real pleasure with burlesque and mute choreography. At the end of three challenges the protagonists literally put everything on fire.

Staged by Bram Dobbelaere, T.N.T is a funny universal juggling show with dynamite.

Categorieën: