circoPitanga

Een naïef paar maakt zich klaar voor het belangrijkste moment in hun leven: hun huwelijk. Maar de stormloop en bestemming brengen hen in een samenloop van gekke gebeurtenissen. Slechts haar ondeugendheid en zijn kracht brengen hen tot een … happy end?

“Nuptial Ropes” (“Cordes Nuptiales”) is hedendaags circus, fysiek theater, hoge luchtacrobatie en riskant evenwicht. “Nuptial Ropes” is een ode aan de liefde en de openhartigheid die koppels behoedt voor gevaarlijke situaties.


Het verhaal van Circopitanga is, zoals elke verhaal, een uniek verhaal. Maar wat deze groep wellicht het meest karakteriseert is de multiculturele achtergrond en de verschillende invloeden die hen zowel een gediversifieerde als universele samenstelling geven.

Loïse Haenni and Oren Schreiber, de beide stichters van het gezelschap, ontmoeten elkaar in de “National Circus School of Rio de Janeiro” in 2008. Kort daarna beginnen ze samen te trainen en besluiten ze in Rio de Janeiro hun eerste show te maken: “Rêves d’été” (Summer dreams). Daarmee treden ze gedurende drie jaar op in 15 verschillende Europese landen. In 2014 maken ze twee nieuwe shows: “CIRCUS” en “Nuptial Ropes” die in première gaan op de Daigdogei WorldCup in Shizuoka, Japan.

Gepassioneerd door acrobatische duo’s, werken Loïse en Oren aan een heel specifieke techniek van portées met één enkel ophangingspunt. Terwijl ze hun eigen weg uitstippelen werken ze met verschillende leerkrachten: van Rio de Janeiro tot Brussel, over Buenos Aires, Barcelona, Turijn en Moskou. De invloeden van deze verschillende culturele ervaringen, achtergronden en technieken
wordt gereflecteerd in hun originele stijl, maar vooral in hun vermogen om op een subtiele, poëtische en altijd toegankelijke manier universele emoties op te wekken via hun lichaamstaal.

“Nuptial Ropes”

Een naïef paar maakt zich klaar voor het belangrijkste moment in hun leven: hun huwelijk. Maar de stormloop en bestemming brengen hen in een samenloop van gekke gebeurtenissen. Slechts haar ondeugendheid en zijn kracht brengen hen tot een … happy end? “Nuptial Ropes” (“Cordes Nuptiales”) is hedendaags circus, fysiek theater, hoge luchtacrobatie en riskant evenwicht. “Nuptial Ropes”, een ode aan de liefde en de openhartigheid die koppels behoed van gevaarlijke situaties.

Advertenties