Doble Mandoble

La Belle escabelle

La Belle Escabelle: een ode aan de absurditeit! Wat kan men doen met vijf trapladders? Heeft men zich echt al die vraag gesteld? De tweeling van Doble Mandoble wel! De twee personages, identiek van uitzicht maar zo verschillend van karakter, geven ons een demonstratie van de vele mogelijkheden van dit eenvoudig, alledaags voorwerp.

Wat volgt is een voorstelling vol humor maar ook heel poëtisch: het resultaat van een minutieus onderzoek met, tegen, naast, voor en rondom het voorwerp in kwestie. De tweelingbroers tarten de universele fysische en psychische wetten in allerlei situaties!

 

Over doble mandoble

De tweelingbroers, Luigi en Miguel Cordoba, beginnen in 1996 samen te werken op het vlak van circus- en straatkunsten. In 2007 maakt Doble Mandoble een nieuwe clowneske goochelvoorstelling voorstelling “Les
Anneaux Indomptés” Deze voorstelling werd opgevoerd in meerdere zalen in Spanje, Frankrijk en België en ontving in december 2008 de eerste prijs in de wedstrijd “Macamagie” (Waver, België). In 2009 presenteert Doble Mandoble hun nieuwe voorstelling “Mi otro yo”, waarmee ze voor het ogenblik door Europa toeren.

Na meer dan 15 jaar werkervaring, komt het gezelschap Doble Mandoble ertoe een totaal nieuwe benadering van de magie te creëren, door dit te mengen met circus en objectmanipulatie en dit een theatrale en burleske benadering. Hun techniek staat ten dienste van een nieuwe vorm van visueel theater, ludiek, origineel, absurd en
poëtisch.

Advertenties