Ensemble Leporello

 

Het repertoire van Leporello wordt gekenmerkt door ‘tekst-in-brede-zin’ waarin muzikaliteit, ritme, woordkunst, choreografie en vocale orkestratie het alfabet vormen. Wars van trends, en binnen een uiteenlopend gamma van thema’s en teksten, ontwikkelt Leporello zo een uitgepuurde vorm van podiumkunst. De fysische présence van de acteursgroep is primordiaal en soeverein drager van betekenis. Op een lege scène wordt de wereld herschapen door spel.

2016 Wachten op Godot – Samuel Becket

“Wachten op Godot” is vele jaren niet meer opgevoerd in ons land. Regisseur Dirk Opstaele, maakte een nieuwe – geautoriseerde – vertaling en brengt een uitgelezen cast van scènebeesten samen: Geert Vermeulen (ex-Nieuwe Snaar), Karel Creemers (Circus Ronaldo), Gordon Wilson (Ensemble Leporello, The Primitives) en Jonas Van Thielen (De laatste show, reportageprogramma Ten Oorlog en de tv-serie Vriendinnen).

Dé klassieker van Samuel Beckett wordt vanonder het stof gehaald. De absurditeit en uitzichtloosheid van de wereld, gecombineerd met een clowneske onmacht dit adequaat in taal uit te drukken, vormen de kracht en het geheim van het legendarische stuk. De onbeholpen pogingen van de wachtenden om de tijd te verdrijven en de hoop levend te houden zijn even lachwekkend als in-droevig. Het tot in de komma’s verfijnde samenspel van de acteurs – Leporello’s handelsmerk – slalomt tussen tragiek, waanzin en dolkomische slapstick.

Advertenties