STILTLIFE StreeTTheater

2018 – Naranja

Fris fruitig vrolijk, zoet sappig en een tikkeltje zuur, speels ondeugend en verleidelijk sensueel, kleurig energiek en uitpuilend van speelvreugde, feestelijk geurend naar zomerse sinaasappels, dat is: Naranja!
De sinaasappel verkoopster heeft haar beste jurk aangetrokken, want vandaag heeft ze heel speciale sinaasappels in de aanbieding. Ze heeft er twee bij zich van haar eigen teelt
“Orange de Luxe” waar ze eeuwen aan gewerkt heeft.
Het resultaat mag er zijn: een sinaasappelsoort van wel 1 m 70 cm doorsnee! Wie biedt er meer? Van buiten rond en vrolijk, maar wacht tot dat ie – eenmaal verkocht – zijn sinaasappelschil opent. Van binnen verrast deze speciale teelt met de sensualiteit
van supersized fruit!
Deze vrolijke en verrassende steltentheater-act is nieuw en speelt mobiel met heel veel publieksinteractie.

duur: 3 x 30 min


 

STILTLIFE StreeTTheater: spectaculaire en intieme momenten in de publieke ruimte.
STILTLIFE Streettheater maakt professioneel en visueel straattheater voor publieke en zakelijke evenementen. Ze houden van spectaculaire, grote beelden en werken daarom vaak, maar niet uitsluitend met stelten. Een andere manier waarmee zij indrukwekkende beelden creëren is met licht.
Kostuums met een cutting edge LED technologie zijn hun specialiteit. Maar waarom al die spectaculaire beelden en techniek? Door te verwonderen willen ze hun publiek de mogelijkheid geven zich eraan te herinneren dat er dromen zijn, ze de mogelijkheid geven de wereld door de ogen van een kind te bekijken, en een wereld zien, waar nog ruimte is voor schoonheid, magie en grenzeloze verbazing. Kinderen staan open voor verandering, nieuwe impulsen en zijn vol van energie.
Ze maken contact met hun publiek en verleiden mensen om een kleine reis met hen te ondernemen. En zoals het bij alle reizigers gebeurt, zal men bij terugkeer de wereld vanuit een licht veranderd perspectief zien.
Om dit te bereiken werken ze alleen met gepassioneerde professionals: acteurs, acrobaten, dansers, zangers, uitvinders, regisseurs en theater-technici.

vorige edities: 2017 – Prometheus

Prometheus is moe, hongerig en hij heeft het steenkoud. Een eeuwigheid heeft hij de hele omgeving afgezocht naar het vuur. En dan … eindelijk! Vuur!! Hoe graag zou hij het meenemen! Maar te vergeefs. Wanhopig, stort hij op de koude aarde. Hij valt in slaap en begint te dromen ….

De vuur- en pyroshow Prometheus beschrijft wat er gebeurd voordat Prometheus het vuur naar de mensen heeft gebracht. Met behulp van moderne effecten, kostuums en technische mogelijkheden kijken we diep in het hart van de mens. Wat we er zien is de klassieke strijd tussen goed en kwaad, maar met een verrassende wending.

Prometheus bracht het vuur naar de mens en was de goden te slim af. Maar zoals elke technologische innovatie, heeft het vuur levengevende en destructieve kanten. Aan Prometheus om de goede en slechte kanten in zichzelf te combineren en het vuur te beheersen. Een helse strijd…..